Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Παγκόσμιο επίκεντρο της κωπηλατικής προπονητικής για μια βδομάδα ο Σχινιάς

 

Η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά θα είναι το επίκεντρο της παγκόσμιας προπονητική της κωπηλασίας από την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 1ηΜαρτίου με αφορμή την προπονητική Ακαδημία που διοργανώνει η Διεθνής Κωπηλατική Ομοσπονδία με οικοδέσποινα την ΕΚΟΦΝΣ.  

Συνολικά 34 ελίτ προπονητές από όλο τον κόσμο , την Νότιο Αφρική , την Σιγκαπούρη , την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα ενημερωθούν για τις επόμενες πέντε ημέρες σχετικά με όλα τα νέα προπονητικά δεδομένα της κωπηλασίας , την νέες επιστημονικές μεθόδους και τεχνικές από κορυφαίους μέντορες του αθλήματος που έχουν έρθει γι αυτό το σκοπό στην Ελλάδα.

Ανάμεσά τους και δυο Έλληνες προπονητές  οι Χρόνης Βλασταρίδης και Νίκος Γκουντούλας οι μοναδικοί από τη χώρα μας που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η FISA για συμμετοχή στην Ακαδημία.

Επικεφαλής και συντονιστής για λογαριασμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε χάρις κυρίως τις προσπάθειες του οποίου η Ελλάδα φιλοξενεί ανάλογη διοργάνωση. Ο Ιταλός τεχνικός θα είναι και ανάμεσα στους ομιλητές της Ακαδημίας οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 1ηΜαρτίου.

Οι εργασίες της Ακαδημίας θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας στις 08:30 και θα συνεχιστούν όλες τις μέρες μέχρι το απόγευμα με ενδιάμεσα διαλείμματα για καφέ και γεύμα.