Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ: Ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο Μπουένος Άϊρες για τα ελληνικά πληρώματα

 

Αρκετά καλά ξεκίνησαν τα δυο ελληνικά πληρώματα στους 3ους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας στο Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής και στην κωπηλατική ρεγκάτα που διεξάγεται στο Ούρμπαν Παρκ το οποίο βρίσκεται στο Ριο ντε λα Πλάτα του Πουέρτο Μαδέρο στο κέντρο του Μπουένος Άϊρες. 

Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο από τα 12 πληρώματα που μετέχουν στη δίκωπο άνευ σημείωσαν οι Χριστίνα Μπούρμπου -Μαρία Κυρίδου που τερμάτισαν σε 3.43.67 έναντι της ολλανδικής βάρκας που έκανε χρόνο 3.42.45. Σήμερα Δευτέρα το ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί στις 14.36 (20:36 ώρα Ελλάδας) στην 2η προκριματική σειρά μαζί με τα πληρώματα από τις  Λιθουανία, Ρουμανία και Ταϊλάνδη προκειμένου να διεκδικήσει τη πρόκριση στους προημιτελικούς.  

Ο Στέφανος Καπάκογλου (ΦΩΤΟ)στο σκιφ σημείωσε τον προτελευταίο χρόνο από τους 24 συμμετέχοντες με 4.23.09. Έτσι ο πρωταθλητής του ΝΟΘ θα αγωνιστεί στην 2η προκριματική σειρά στις 13:06 (19:06 ώρα Ελλάδας) μαζί με τους αθλητές από Τυνησία, Ελβετία και Νότια Αφρική προκειμένου να διεκδικήσει την είσοδό του στα προημιτελικά.    

Σήμερα θα διεξαχθούν ο 2ος  και ο 3ος γύρος ενώ την Τρίτη θα διεξαχθούν τα ημιτελικά και την Τετάρτη οι τελικοί.

Σύμφωνα με το σύστημα ο δεύτερος και τρίτος  γύρος θα γίνουν σε απόσταση 500μ. και τα πληρώματα θα συγκεντρώνουν πόντους ανάλογα με τη θέση τερματισμού τους . Έτσι ο πρώτος θα παίρνει 6 , ο 2ος 4 , ο 3ος 3 και ο 4ος 2 πόντους. Αυτοί οι πόντοι θα προστίθενται στους δυο γύρους ενώ πρόσθετους πάντους θα έχουν και οι ταχύτεροι του πρώτου γύρου.

Από το σύνολο των πόντων θα βγουν οι καλύτεροι που θα περάσουν στα ημιτελικά της Τρίτης για να φτάσουν στα τελικά.

Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Το βράδυ του Σαββάτου κατά την Τελετή έναρξης των Αγώνων που για πρώτη φορά έγινε σε δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα στην πλατεία Δημοκρατίας στη καρδιά του Μπουένος Άϊρες η ελληνική κωπηλασία είχε και πάλι την τιμητική της αφού η Χριστίνα Μπούρμπου άνοιξε την παρέλαση των αθλητών κρατώντας τη γαλανόλευκη.