Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Παγκόσμιο πρωτ -23: Ιδανική πρεμιέρα για τα ελληνικά πληρώματα στο Πλόβντιβ

 

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τα ελληνικά κουπιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Ο Νίνος Νικολαΐδης (ΦΩΤΟ) στον προκριματικό του σκιφ ελ βαρών πήρε την 1η θέση και πέρασε απευθείας στα προημιτελικά του αγωνίσματος . Ο Έλληνας κωπηλάτης ξεκίνησε από την 4η θέση, στα μισά της κούρσας πέρασε δεύτερος για να κάνει ένα εντυπωσιακό δεύτερο 1000άρι που τον έφερε στην 1η θέση με χρόνο 7:14.34 αφήνοντας πίσω τον Αυστριακό Ζέλφερ που έκανε 7:16.13 και 3ο τον Σουηδό Νίλσον που έμεινε πολύ πίσω τερματίζοντας σε 7:26.44.

Λίγο μετά και ο Γιάννης Καλανδαρίδης (ΦΩΤΟ) στο βαρύ σκιφ πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Ο πρωταθλητής μας βρισκόταν σε όλη τη διάρκεια της κούρσας στην κορυφή κι εναλλασσόταν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση την οποία και πήρε με χρόνο 7:10.45 πίσω από τον Γερμανό Βέμπερ που τερμάτισε σε 7:08.79.

Και οι δυο πρωταθλητές μας θα αγωνιστούν το πρωί της Παρασκευής στα προημιτελικά.

              Ξεκινούν και τα κορίτσια

Τα δυο γυναικεία πληρώματα ρίχνονται στη μάχη το πρωί της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα το διπλό σκιφ με τις Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου αγωνίζονται στις 09:30 στη 2η σειρά και επιδιώκουν μια θέση στην πρώτη τριάδα προκειμένου να προκριθούν απευθείας στα ημιτελικά Λίγο αργότερα στις 10:20 και οι Θωμαή Εμμανουηλίδου-Μαρία Πέργουλη θα επιδιώξουν μια ανάλογη θέση στο προκριματικό του διπλού σκιφ ελ βαρών για να περάσουν στην καλύτερη 12άδα.