Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Λαμπρή γιορτή για τα χρυσά παιδιά της Ελληνικής Κωπηλασίας

 

 

Στο σχεδόν κατάμεστο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μαρούσι η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία τηρώντας την παράδοση των τελευταίων ετών τίμησε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν με τα χρώματα των Εθνικών ομάδων την χρονιά που πέρασε , το 2018.

Γονείς, φίλοι, συγγενείς και σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και όχι  μόνο τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος , o Α΄Αντιπορόεδρος Στέλιος Αγγελούδης ο Γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ο ταμίας Αντώνης Νικολόπουλος   ο αναπληρωτής ταμίας Αριστείδης Αδαμόπόυλος ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ Ιάκωβος Φιλιππούσης, o αρχηγός της αποστολής της Ολυμπιακής ομάδας στο Τόκιο το 2020 και μέλος της Ολομέλειας Μιχάλης Φυσετζίδης, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας  πρόεδροι σωματείων, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ   Γιώργος Σφέτσιος   , στην πλειοψηφία τους τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας και αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου .

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς τόνισε μεταξύ άλλων «Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, είναι η ημέρα των αθλητών, όλων εκείνων που προσπάθησαν να ενταχθούν στις εθνικές ομάδες, όλων των αθλητών που εντάθηκαν σ’ αυτές, ασχέτως εάν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Τιμή ανήκει σε όλους όσους προσπάθησαν, η δόξα όμως ανήκει στους

νικητές.

Ιδιαίτερη αναφορά όμως οφείλω να κάνω για τη βράβευση του Πρωταθλητή Ελλάδος Ομίλου και του πολυνίκη που για φέτος είναι ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης που κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να ξαναπάρει και τους δύο τίτλους. Μία ακόμη τιμητική βράβευση έχουμε προγραμματίσει για σήμερα και αφορά το κ. Μάκη Κασάμπαλη».  

Την πρώτη βράβευση στο πιο πετυχημένο δίσυμο της περσινής χρονιάς αυτό των Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου που κατέκτησαν τέσσερα χρυσά μετάλλια  έκανε ο Σπύρος Καπράλος που αμέσως μετά μιλώντας από τα μικρόφωνα αποκάλυψε ότι η Ολομέλεια της ΕΟΕ έλαβε την απόφαση να ενισχύσει την ΕΚΟΦΝΣ με 80.000 ευρώ από τα κονδύλια των χορηγών της  για την αγορά σκαφών ενόψει της νέα αγωνιστικής σεζόν.

Συνολικά βραβεύτηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν μέρος στις 9 διοργανώσεις του 2018 στις 8 εκ των οποίων κατέκτησαν 37 μετάλλια από τα οποία 19 χρυσά 12 ασημένια και 6 χάλκινα.

Απονομήθηκαν επίσης τα Κύπελλα του Πολυνίκη και πρωταθλητή της σεζόν ΝΟΘ που παρέλαβε ο πρόεδρός του Άκης Τσαλίκης ενώ σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στο άθλημα ο πρώην διαιτητής Μάκης Κασάμπαλης

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν σε πρώτη προβολή τα δυο promo videosτων Ολυμπιονικών Γιάννη Τσίλη και Γιώργου Τζιάλλα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 που θα φιλοξενηθεί στα Ιωάννινα στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2019 .
  • Τέλος στο σύνολό της η εκδήλωση ήταν σε live stream σε μια προσφορά του χορηγού επικοινωνίας της Ομοσπονδίας www.sportaltv.gr 
  • Όλο το βίντεο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ
  • Αναλυτικά τις βραβεύσεις μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ

Δείτε ορισμένα στιγμιότυπα από την εκδήλωση