Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Επιστροφή στο βάθρο του Ευρωπαϊκού μετά από 4 χρόνια θέλει η Εθνική στη Λουκέρνη

 

Να σπάσει την κακή παράδοση που την αφήνει εκτός βάθρου μεταλλίων τα τρία τελευταία χρόνια , από το 2016 και μετά θα επιδιώξει η Εθνική ομάδα κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Μέχρι και το 2015 η Ελλάδα όχι μόνο κατακτούσε μετάλλια ανελλιπώς για δέκα χρόνια (από το 2006) αλλά ήταν και στην  πρώτη θέση του σχετικού πίνακα με τα περισσότερα χρυσά από όλες της Ευρωπαϊκές χώρες,  28 συνολικά ενώ είχε κατακτήσει ακόμη 7 ασημένια και 1 χάλκινο.

Από την ομάδα που βρίσκεται στη Λουκέρνη για το φετινό Ευρωπαϊκό δύο αθλητές μας έχουν συμμετοχή στα 36 παραπάνω μετάλλια της Ελλάδας. Ο λόγος για την Κατερίνα Νικολαϊδου ((ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΣΕΒΙΛΛΗ)  και τον Λευτέρη Κόνσολα , τους δυο «παλαιότερους» και πιο έμπειρους της Εθνικής.

Η Κατερίνα Νικολαϊδου έχει κατακτήσει δύο χρυσά στα Ευρωπαϊκά του 2013 και 2014 στη Σεβίλλη το Βελιγράδι αντίστοιχα , αμφότερα στο σκιφ ελ βαρών. O Λευτέρης Κόνσολας είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου το 2011 στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας ήταν μαζί με τον Λευτέρη Μαγδανή είχαν κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών