Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ανακοίνωση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας για δημοσιεύματα

 

Με αφορμή δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα (7/7) και αφορούσαν σε  αθλήτριες μας που βρίσκονται σε κοινόβιο προετοιμασίας στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά προκειμένου να υπάρχει πλήρης και σωστή ενημέρωση θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

  1. Μία αθλήτρια μας της προ ολυμπιακής ομάδας παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε αφυδάτωση, της έγινε ενυδάτωση και επέστρεψε στο Κωπηλατοδρόμιο. Στη συνέχει ο ιατρός της Ομοσπονδίας προληπτικά τη συνόδευσε σε νοσηλευτικό ίδρυμα για επιπλέον ιατρικό έλεγχο χωρίς κι εκεί να διαπιστωθεί κάτι ανησυχητικό.
  2. Μία άλλη αθλήτρια μας της προ εθνικής ομάδας παρουσίασε αντίστοιχο επεισόδιο και μετά το Κέντρο Υγείας επέστρεψε στο Κωπηλατοδρόμιο.

Τόσο οι επιστημονικοί όσο και οι τεχνικοί σύμβουλοι της ομοσπονδίας μας λόγω των επικρατούντων καιρικών συνθηκών ενημερώνουν και παρακολουθούν τους αθλητές για τα θέματα της αφυδάτωσης  ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικότερα δε αυτούς της κατηγορίας ελαφρών βαρών και εκείνους που θα αγωνιστούν στο ΤΟΚΙΟ καθώς οι εκεί επικρατούσες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας είναι αντιστοίχως εξαιρετικά δύσκολες.