Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα στο Βελιγράδι για τα ελληνικά πληρώματα

 

Ελπιδοφόρο ήταν το ξεκίνημα των οκτώ ελληνικών πληρωμάτων στον 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Πιο συγκεκριμένα:  

Απευθείας στα ημιτελικά του σκιφ ελ βαρών προκρίθηκε η Θωμαής Εμμανουηλίδου που κατέλαβε την 2η θέση στον προκριματικό με 8:11.56 πίσω από τη Σουηδέζα Φρέντ που τερμάτισε σε 8:04.47.

Στο σκιφ ελ βαρών συνεχίζουν στα προημιτελικά και οι δυο Έλληνες αθλητές. Ο Νίνος Νικολαϊδης ήταν 2ος στη σειρά του με 7:25.75 ενώ ο Σπύρος Γιάνναρος ήταν 3ος στη δική του σειρά με χρόνο 7:17.97 .

Οι Γιάννης Μαρόκος-Αντώνης Παπακωνσταντίνου στα προκριματικά της δικώπου άνευ ξεκίνησαν πρώτοι από τα ελληνικά πληρώματα. Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές πήραν την 4η θέση στη σειρά τους με 6:52.41 και θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Στα ρεπεσάζ συνεχίζουν και οι Χρήστος Στεργιάκας-Σπύρος Καλέτζης στο διπλό σκιφ το βαρύ. Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 3η θέση στη σειρά του (στον ημιτελικό πήγε μόνο το πρώτο πλήρωμα της Ρουμανίας) με χρόνο 6:47.74

Στους επαναληπτικούς θα αγωνιστούν και τα δυο σκιφ γυναικών τα βαριά. Πιο συγκεκριμένα η Κατερίνα Νικολαϊδου πήρε την 4η θέση στη σειρά της με χρόνο 8:07.31 ενώ η Αννέτα Κυρίδου ήταν 5η στη σειρά της με 8:32.91

Ανάλογη συνέχει και για τους Χαράλαμπο Ντινενή-Αριστείδη Γραμμενιάτη που με χρόνο 7:03.17 πήραν την 5η θέση στο διπλό σκιφ ελ βαρών και θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στους επαναληπτικούς.

Οι επαναληπτικοί θα ξεκινήσουν στις 16:25 και θα ολοκληρωθούν στις 19:15 περίπου.