Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Εκτός μεγάλων τελικών τα ελληνικά πληρώματα στο Βελιγράδι

 

Χωρίς ελληνικές συμμετοχές θα διεξαχθούν λι μεγάλοι τελικοί στα αγωνίσματα του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στο Βελιγράδι μετά την διεξαγωγή και των ημιτελικών της διοργάνωσης. Πιο αναλυτικά: 

Θέση στο μικρό τελικό του σκιφ γυναικών στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βελιγράδι έκλεισε η Κατερίνα Νικολαϊδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 5η στον ημιτελικό με χρόνο 7:31.89 και θα διεκδικήσει μια θέση από 7-12 .Στον Γ΄ τελικό του ίδιου αγωνίσματος η Αννέτα Κυρίδου πήρε την 3η θέση (15η στη γενική) τερματίζοντας σε 8:32.95 .

Για λίγα δευτερόλεπτα έχασε την πρόκριση στον τελικό του διπλού σκιφ το ελληνικό πλήρωμα. Οι Χρήστος Στεργιάκας-Σπύρος Καλέτζης πήραν την 4η θέση στον ημιτελικό με χρόνο 6:42.44 και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό .

Εκτός μεγάλου τελικού στο σκιφ ελ βαρών έμειναν τα δυο ελληνικά πληρώματα. Οι Νίνος Νικολαϊδης και Σπύρος Γιάνναρος αγωνίστηκαν στην ίδια ημιτελική σειρά με τον Νικολαϊδη να τερματίζει 5ος σε χρόνο 7:46.57 και τον Γιάνναρο 6ο σε 8:12.46 .Αμφότεροι θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

Την 4η θέση στον ημιτελικό του σκιφ ελ βαρών κατέλαβε η Θωμαΐς Εμμανουηλίδου με χρόνο 8:32.09 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό.

Στη 2η θέση στον Γ΄Τελικό της δικώπου άνευ με χρόνο 6:57.73 τερμάτισαν οι Γιάννης Μαρόκος-Αντώνης Παπακωνσταντίνου (ΦΩΤΟ) και κατέλαβαν την 14η θέση στη γενική του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στον Γ΄ Τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών αγωνίστηκαν οι Χαράλαμπος Ντινενής-Αριστείδης Γραμμενιάτης και τερμάτισαν στην 4η θέση (16η στη γενική) με 6:59.87 .

Φινάλε για τα ελαφρά σκιφ

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν οι μικροί τελικοί στα ελαφρά σκιφ όπου την 2η θέση και 8η στη γενική κατέλαβε ο Σπύρος Γιάνναρος στο μικρό τελικό τερματίζοντας σε χρόνο 7:03.85 ενώ ο Νίνος Νικολαϊδης στον ίδιο τελικό πήρε την 4η θέση (10η στη γενική) με 7:07.45

Στον αντίστοιχο μικρό τελικό των γυναικών η Θωμαής Εμμανουηλίδου τερμάτισε επίσης στην 4η θέση με χρόνο 7:56.59 και κατετάγη 10η στη γενική.

Το μεσημέρι της Κυριακής (3/6) θα διεξαχθούν ο μικρός τελικοί του σκιφ γυναικών με τη συμμετοχή της Κατερίνας Νικολαϊδου και του διπλού σκιφ ανδρών με την παρουσία των Στεργιάκα-Καλέτζη.