Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Εκτός πρόκρισης για Τόκιο ο Στέφανος Ντούσκος, πάλεψε αλλά πήρε την 5η θέση

 

Τελικά το δεύτερο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο δεν ήρθε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λινζ Ο Στέφανος Ντούσκος πάλεψε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο 22χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την 5η θέση στον μικρό τελικό του σκιφ στο Παγκόσμιο πρωταθλημα δυο θέσεις πίσω από την πρώτη τριάδα που έδινε το εισιτήριο για το Τόκιο. 

Ο Στέφανος που είχε από το ξεκίνημα της διοργάνωσης δύσκολο έργο ήταν μέσα στην υπόθεση πρόκριση μέχρι και τα μισά της κούρσας που πέρασε δεύτερος πίσω από τον Κροάτη . 

Στη συνέχεια όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των μεγαλύτερών και πιο έμπειρων αντιπάλων του με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 5η θέση και πλέον να περιμένει την τελευταία ευκαιρία την επόμενη χρονιά στην προολυμπιακή ρεγκάτα όπου θα δοθούν τα ελάχιστα εισιτήρια που απέμειναν για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Έδειξε όμως σημαντικά στοιχεία από τις δυνατότητές του και αποτελεί ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει την πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού του 2020.

Την 6ηθέση στον τελικό Γ΄του διπλού σκιφ κατέλαβαν οι Αννέτα Κυρίδου και Άσπα Χριστοδουλίδη με χρόνο 7.13.57. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την 18ηθέση στη γενική.Την ίδια θέση κατέλαβε λίγο αργότερα και η Κατερίνα Νικολαϊδου στον Γ΄τελικό του σκιφ γυναικών. Με χρόνο 8.17.16 πήρε κι αυτή την 18ηθέση στη γενική.