Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Αποφάσεις του ΔΣ για Παράκτια και ενίσχυση σωματείων

 

Στην αναζήτησή του τόπου διεξαγωγής του 1ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας Beach sprint που θα διεξαχθεί το 2020 προχωρά η Επιτροπή Παράκτιας κωπηλασίας που έχει συστήσει η ΕΚΟΦΝΣ μετά την ένταξη του νέου αγωνίσματος και επίσημα στις τάξεις της ομοσπονδίας.


Τα μέλη της επιτροπής που αποτελούν ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Μωϋσιδης , ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Αργυρίου  και ο έφορος υλικού και μέλος της επιτροπής της FISA  Θανάσης Μητρούσης , πήραν το «πράσινο φως» από το τελευταίο ΔΣ της Ομοσπονδίας και  θα εξετάσουν όλες τις προτάσεις που έχουν έρθει από πολλά μέρη της Ελλάδας προκειμένου να φιλοξενήσουν το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που θα διεξαχθεί τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου θα ημερομηνία που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.

Το ΔΣ της 31η Ιανουαρίου αποφάσισε ακόμα:

Α. Στην προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση τον Μάρτιο να υποβληθούν προς έγκριση 1)Οι κανονισμοί του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κλειστής Κωπηλασίας, 2)Η επέκταση του κανονισμού Παράκτιας Κωπηλασίας και στο αγώνισμα του beach sprint, 3)O Πειθαρχικός κανονισμός της Ομοσπονδίας.

Β. Η οικονομική ενίσχυση των σωματείων που θα πάρουν μέρος στη Β΄Φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος (για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων) ως κίνητρο προκειμένου να διευρυνθεί η βάση του αθλήματος στις μικρές κατηγορίες.

Γ. Ως τόπο διεξαγωγής της 2ης φάση του 85ου Πανελληνίου πρωταθλήματος τη Καστοριά μετά και την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Πύργου Τερματισμού στο στίβο της λίμνης.