Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Αναχωρεί η αποστολή της Εθνικής για το Ευρωπαϊκό Εφήβων στο Έσσεν

 

Από 13 αθλητές κι αθλήτριες που στελεχώνουν 6 πληρώματα αποτελείται η Εθνική ομάδα κωπηλασίας που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 18-19 στο Έσσεν της Γερμανίας.  

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ τους αθλητές θα συνοδεύσουν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης ο συνεργάτης προπονητής Θωμάς Τριανταφύλλου και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Γιάννης Χριστογιάννης.

«Είναι η τέταρτη χρονιά που θα πάρουμε μέρος στο Ευρωπαϊκό Εφήβων  και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από κάθε άλλη φορά. Τα πληρώματα μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα με βάση τα όσα βλέπουμε καθημερινά στην προπόνηση. Στην ομάδα μετέχει και νέο αίμα κάτι που είναι ιδιαίτερα  ενθαρρυντικό για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.» τόνισε ο Κώστας Κοντομανώλης    

Συνολικά στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 450 αθλητές κι αθλήτριες από 46 χώρες και ο συναγωνισμός αναμένεται να είναι έντονος και επίπονος αφού όλα θα συμβούν ,μέσα σε 48 ώρες.

Αναλυτικά η σύνθεση των ελληνικών πληρωμάτων έχει ως εξής: 

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

Σκιφ  :Μαρία Κυρίδου

Διπλό σκιφ: Ισμίνη Νόνη-Αθηνά Δίτσιου (ΦΩΤΟ)

Δίκωπος άνευ :Ευαγγελία Φράγκου-Αριάδνη Μήτση

 

ΕΦΗΒΟΙ:

Δίκωπος άνευ: Λεωνίδας Τζουμέζης-Γιώργος Μακρυγιάννης

Διπλό σκιφ:Δημήτρης Στασινός-Βασίλης Μπαρουτας

Τετράκωπος άνευ:Λεωνίδας Παλαιοπάνος-Γιάννης Πεταλωτίδης-Δημήτρης Ζωγράφος-Θόδωρος Λαπίκοφ

 

Το πρωί του Σαββάτου (09:30 τοπική) θα ξεκινήσουν τα προκριματικά , το μεσημέρι της ίδιας μέρα (14:00) τα επαναληπτικά, την Κυριακή το πρωί τα ημιτελικά και το μεσημέρι (12:26) τα τελικά