Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία
Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκινάει το 82ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

 

Με συμμετοχή ρεκόρ που φτάνει τους 447 αθλητές κι αθλήτριες από 27 σωματεία (πέρυσι ήταν 401) όλης της Ελλάδας ξεκινάει την Παρασκευή (6/5) στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά η Α΄Φάση του 82ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών , Ανδρών-Γυναικών ελαφρών βαρών , Εφήβων-Νεανίδων και Νέων (-23).

Μοναδικοί απόντες από το 82ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι οι έξι αθλητές κι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας που αγωνίζονται τις ίδιες ημέρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών του Βρανδεμβούργου και συγκεκριμένα οι Σοφία Ασουμανάκη, Κατερίνα Νικολαΐδου, Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος.

Την πολυπληθέστερη ομάδα έχει δηλώσει ο μόνιμος πρωταθλητής των τελευταίων χρόνων ΝΟ Ιωαννίνων με 52 αθλητές-τριες (30 πληρώματα) ενώ ακολουθούν ο ΝΟ Θεσσαλονίκης με 44 αθλητές-τριες (31 πληρώματα) και ο ΟΕΑ ΝΑ Βόλου με 34 αθλητές-τριες (19 πληρώματα)

Οι αγώνες που από το 2015 διεξάγονται σε τρεις ημέρες θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής (08:00) με τους προκριματικούς όλων των κατηγοριών ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί των Ε-ν και Νέων .

Το πρωί του Σαββάτου (07:00) το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τους Ημιτελικούς Ε-Ν και Νέων και τους Επαναληπτικούς Α-Γ και Α-Γ ελ. Βαρών και θα ακολουθήσουν οι 18 τελικοί των κατηγοριών Εφήβων-Νεανίδων και Νέων .

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας(19:00) θα διεξαχθούν οι Ημιτελικοί για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και ελ. Βαρών ενώ η αυλαία της Α΄ Φάσης θα πέσει την Κυριακή (08:00) με τους 20 τελικούς στις κατηγορίες Α-Γ και Α-Γ ελ βαρών.

Διαβάστε  αναλυτικά τις κληρώσεις